Datum

LEVgroep’s We Are In Charge ontvangt MDT-subsidie voor het stimuleren van jongerentalent en maatschappelijke betrokkenheid

Inhoud
We Are In Charge, het toonaangevende jongerenprogramma van LEVgroep, heeft met trots aangekondigd dat het van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een belangrijke subsidie heeft ontvangen in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor de periode van 2024 tot en met 2026. Deze subsidie stelt het programma in staat om haar missie voort te zetten en uit te breiden: het ontwikkelen van jongerentalenten en het stimuleren van hun bijdrage aan de maatschappij.

Een impuls voor jongerenontwikkeling
Margriet Swinkels, aanjager van We Are In Charge bij LEVgroep, spreekt haar enthousiasme uit over deze ontwikkeling: “We zijn ontzettend dankbaar voor de toegekende MDT-subsidie. Deze ondersteuning versterkt onze missie om onvermoeibaar te werken aan de talentontwikkeling van jongeren. Ons streven is niet alleen om hen te helpen hun potentieel te bereiken, maar ook om hen te motiveren om een betekenisvolle bijdrage aan de maatschappij te leveren. Het is een prachtige kans om jongeren te laten zien hoe hun talenten en inspanningen een positieve impact kunnen hebben op anderen.”

Groei en impact van We are in Charge

We Are In Charge, gestart in 2021, is uitgegroeid tot een cruciaal programma voor jongeren in de regio Helmond, Eindhoven en omstreken. Door middel van diverse ‘challenges’ en projecten worden jongeren aangemoedigd om hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen, terwijl ze gelijktijdig werken aan maatschappelijk relevante projecten. Deze aanpak heeft niet alleen positieve effecten op de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren, maar draagt ook bij aan het versterken van de gemeenschap.

Toekomstplannen
Met de steun van de MDT-subsidie is We Are In Charge van plan om haar bereik te vergroten en nog meer jongeren in Helmond, Eindhoven en omstreken te betrekken. Het programma beoogt een duurzame impact te maken op zowel de individuele deelnemers als op de maatschappij als geheel.


Over LEVgroep
LEVgroep is een welzijnsorganisatie die zich richt op het inspireren en motiveren van mensen om actief deel te nemen aan een samenleving in beweging. Door middel van samenwerking met inwoners, vrijwilligers en maatschappelijke partners streeft LEVgroep ernaar om een positieve verandering in gemeenschappen te bewerkstelligen.