Gezond en Vitaal ouder worden

Gezondheid is ons grootste goed

En als je wat minder mobiel wordt, wil je in ieder geval zo veel mogelijk kunnen blijven ondernemen. Je wilt midden in het leven blijven staan.

LEVgroep helpt je om zo optimaal mogelijk te blijven functioneren in de maatschappij. Gezond, vitaal en mobiel blijven door te kijken naar wat wél kan. Dat staat centraal bij onze activiteiten. 

Deze activiteiten zijn erop gericht om mensen in beweging te krijgen. Dat doen we zowel letterlijk als figuurlijk. Zo biedt LEVgroep beweegactiviteiten voor 55-plussers en workshops die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Voor wie zelf de weg op wil, maar wel een steuntje in de rug kan gebruiken, zijn er de verkeersveiligheidscursussen. Niet alleen voor automobilisten, maar ook voor mensen die kiezen voor een (elektrische) fiets of voor wie gebruikt maakt van een scootmobiel. Met een veilig gevoel deelnemen aan het verkeer.

Ook door middel van het project ‘Ouderen actief in de wijk’ zorgen we ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in de wijk. We kijken dan naar lichamelijke fitheid, maar bijvoorbeeld ook naar sociale contacten.