Datum

Deurne Vrijwilligersproeverij 2023: Het hart van vrijwillige Inzet

Inhoud

Op donderdag 21 september 2023 opende LEVgroep in Deurne de deuren van Het Huis voor de samenleving voor een buitengewone gelegenheid: de Vrijwilligersproeverij. Dit evenement bracht mensen samen die interesse hebben in vrijwilligerswerk en bood een prachtige kans om de waarde van vrijwillige inzet te ontdekken en te ervaren. Of je nu een doorgewinterde vrijwilliger bent of pas begint te overwegen om vrijwilligerswerk te doen, de Vrijwilligersproeverij was een succesvolle en inspirerende gelegenheid voor alle aanwezigen.

Het programma was opgebouwd rond de principes van verkennen, verbinden en verrijken. Bezoekers werden uitgenodigd om de diverse facetten van vrijwilligerswerk te verkennen, waarbij de deuren wijd openstonden voor een wereld van mogelijkheden. Er waren informatieve kraampjes waar iedereen vragen kon stellen over vrijwilligerswerk bij LEV Deurne. Dit bood waardevolle inzichten en begeleiding voor degenen die de volgende stappen in hun vrijwilligerswerk wilden zetten.

Een bijzonder hoogtepunt van de Vrijwilligersproeverij waren de persoonlijke verhalen van toegewijde vrijwilligers. Ze deelden hun ervaringen en successen, waardoor de bezoekers een authentiek beeld kregen van de voldoening en waarde die vrijwilligerswerk met zich meebrengt. Deze verhalen inspireerden en motiveerden velen om zich aan te melden als vrijwilliger en een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

De sfeer was warm en gastvrij, en bezoekers konden ontspannen genieten van een gratis kop koffie of thee terwijl ze de mogelijkheden verkenden. Bovendien werden enkele gelukkige aanwezigen beloond met goed gevulde goodiebags, waardoor hun bezoek aan de Vrijwilligersproeverij nog specialer werd.

Een opvallende vrijwilliger die de aandacht trok, was een charmante dame van Irakese afkomst die al geruime tijd in Nederland woont. Ze heeft zich als vrijwilliger aangemeld om statushouders te helpen, onder andere met de Nederlandse taal en het wegwijs maken in hun nieuwe omgeving. Haar toewijding en inzet zijn voorbeeldig en tonen aan hoe vrijwilligerswerk mensen van diverse achtergronden met elkaar verbindt en bijdraagt aan een inclusievere samenleving.

Al met al was de Vrijwilligersproeverij in Deurne een succes, met een indrukwekkende opkomst en een overvloed aan informatie voor potentiële vrijwilligers. Bezoekers gingen niet alleen naar huis met nieuwe inzichten, maar ook met een boekje vol informatie over alle beschikbare vrijwilligersdiensten en de inspirerende verhalen van andere vrijwilligers. Deze proeverij benadrukte op een positieve manier de onschatbare bijdrage van vrijwilligers aan de Deurnese gemeenschap en de bredere samenleving. 

Wil je meer inzicht krijgen in het vrijwilligerswerk bij LEV Deurne, bekijk dan het online boekje: 

Word een vrijwilliger bij LEV Deurne en maak een verschil!

Na het inspirerende evenement van de Vrijwilligersproeverij 2023 nodigen we jou uit om deel te worden van onze gemeenschap bij LEV Deurne. Of je nu wilt helpen met taal, nieuwkomers begeleiden, ouderen gezelschap houden, of op andere manieren wilt bijdragen, jouw inzet is waardevol. Laat je inspireren door onze vrijwilligers en ontdek de voldoening van vrijwilligerswerk.

Neem vandaag nog contact met ons op:

  • Website: www.levdeurne.nl
  • Telefoon: 0493 - 352 500
  • E-mail: sociaalteamdeurne@levgroep.nl 

Samen kunnen we Deurne een nog mooiere plek maken!