Veel gestelde vragen over Vrijwilligerswerk bij LEV

Paginasecties
Text

5 Vragen over vrijwilliger worden bij LEV:

  • Wat voor vrijwilligerswerk heeft LEV?

We bieden allerlei mogelijkheden. Denk aan begeleiding bij activiteiten, een maatje voor iemand uit de buurt, hulp bij het invullen van formulieren, of bij het voorlezen aan kinderen. Uit al onze vacatures kan je kiezen voor datgene wat het meest bij jou past. En we helpen je hierbij natuurlijk graag.

  • Kan ik eerst even meekijken met iemand die al vrijwilliger is?

Jazeker. We laten je graag een keertje kennis maken met de werkzaamheden en de mensen die ze uitvoeren. En als je eenmaal vrijwilliger bent en merkt dat je niet op de juiste plek zit, kun je altijd overstappen naar een andere plek. 

  • Hoe gaat LEV om met mijn persoonlijke gegevens?

In ons interne Privacy beleid, staat o.a. beschreven welke persoonsgegevens wij van jou als vrijwilliger registreren, met welk doel wij dit doen en hoe lang we die gegevens bewaren nadat je eventueel zou stoppen.

  • Heb ik te maken met een geheimhoudingsplicht?

Je hebt als vrijwilliger strikte geheimhouding over alles wat jij bij of over de klant ziet, hoort of meemaakt. Belangrijke zaken bespreek je altijd met je coördinator, zodat deze kan eventuele acties kan uitzetten.

  • Heb ik een VOG - Verklaring Omtrent het Gedrag - nodig?

We vragen alle nieuwe vrijwilligers om een VOG aan te vragen. Een VOG geeft aan dat het gedrag van iemand geen belemmering vormt voor een bepaalde functie.

Text

5 Vragen over vrijwilliger zijn bij LEV:

  • Wat moet ik weten en kunnen op het moment dat ik begin als vrijwilliger?

Dat verschilt per taak. Als er speciale kennis nodig is, dan kun je als vrijwilliger deelnemen aan een training bij Leren met LEV zodat je goed voorbereid aan je taak begint.

  • Heb ik een begeleider?

Elke vrijwilliger wordt begeleid door een vrijwilligerscoördinator. De coördinator is altijd je eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen. 

  • Maak ik onkosten in mijn vrijwilligerswerk?

De meest voorkomende onkosten die vrijwilligers maken zijn reiskosten. Daarnaast kun je ook onkosten maken omdat je bijvoorbeeld je eigen telefoon gebruikt of omdat je een boodschap voorschiet. Als vrijwilliger kun je deze gemaakte kosten declareren via het declaratieformulier.

  • Ben ik verzekerd in mijn vrijwilligerswerk?

De verzekeringen voor vrijwilligers zijn per gemeente geregeld. Als vrijwilliger van LEV ben je verzekerd tegen eventuele risico’s die met je werkzaamheden gepaard gaan. Deze verzekeringen zijn geldig tijdens de afgesproken inzet. Als vrijwilliger meld je een geval van aansprakelijkheid of een schadeclaim direct bij je coördinator.

  • Hoe waardeert LEV mijn vrijwilligerswerk?

Onze  coördinatoren hebben oog voor de persoonlijke waardering en ontwikkeling van vrijwilligers. LEV-vrijwilligers hebben gratis toegang tot verschillende vormen van deskundigheidsbevordering. Daarnaast is er budget voor een jaarlijkse groepsactiviteit voor het team van vrijwilligers waar je mee samenwerkt. En ieder jaar organiseren we met kerst een speciale bijeenkomst met een leuke kerstattentie.

Text

Heb je een andere vraag?

Stel deze dan online via het contactformulier óf neem contact op met je vrijwilligerscoördinator.