Mantelzorgwaardering Deurne

Waardering voor mantelzorgers!

(De aanvraagperiode voor de waardering 2022 is verstreken).

Als mantelzorger ben je veel belangrijker dan je zelf misschien denkt. Daarom wil de gemeente Deurne je graag bedanken voor de hulp en zorg die je biedt aan jouw naasten. Als blijk van waardering wordt ook in 2022 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Deze waarderingsactie gebeurt in samenwerking met LEVDeurne.
Het Steunpunt Mantelzorg Deurne is onderdeel van LEVDeurne. Bij het Steunpunt kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies, cursussen, begeleiding en emotionele steun. Je kunt bij LEVDeurne ook terecht voor al je vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast kun je bij de wijkcoördinator Zorg in Deurne terecht voor informatie, advies, begeleiding en ondersteuning. 

Hoe ziet de waardering eruit?

Dit jaar heeft de gemeente ervoor gekozen om een Deurnese cadeaubon ter waarde van 50 euro te verstrekken aan mantelzorgers boven de 18 jaar. Deze cadeaubon is voor een onbeperkte periode in te zetten in winkels van lokale ondernemers. Jonge mantelzorgers (tot 18 jaar) ontvangen na aanmelding een bedrag van 50 euro op hun bankrekening.

Wanneer ben je een mantelzorger?

Je bent een mantelzorger als je bijvoorbeeld zorgt voor iemand die langdurig ziek is. Extra zorg en ondersteuning geeft aan een kind, vader of moeder, of aan een vriend of buur voor wie jouw hulp onmisbaar is.

Wanneer kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Minstens drie maanden en tenminste acht uur per week onbetaalde ondersteuning bieden aan een inwoner van Deurne.
 • Als je voor iemand zorgt in een andere gemeente, kun je in die gemeente de waardering aanvragen.
 • Voor jonge mantelzorgers geldt dat zij opgroeien in een thuissituatie waar meer dan gebruikelijke zorg nodig is. Gebruikelijke zorg is de normale ondersteuning die partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten, familie, vrienden, naasten of buren aan elkaar geven.

Hoe ontvang je de waardering?

Als je in aanmerking komt voor de waardering krijg je de cadeaubon thuisgestuurd. Voor jonge mantelzorgers wordt het geldbedrag binnen 1 maand op de bankrekening gestort.

Vragen of opmerkingen?

Over de waarderingsactie 2022 of jouw persoonlijke situatie? Dan kun je terecht bij de wijkcoördinator of LEVDeurne. Heb je ondersteuningsvragen vanuit jouw organisatie? Neem dan contact op met het steunpunt mantelzorg
telefoon 0493 352500 of Zorg in Deurne 0493 387387

Zorg je als mantelzorger voor iemand in Deurne (ook als je zelf buiten Deurne woont) die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kun je je nu aanmelden voor de waarderingsactie.

Aanmelden voor de waarderingsactie

Aanmelden voor de waarderingsactie Aanmelden kan vanaf 1 september tot en met 31 december 2022 via de knop onderaan deze pagina of via www.zorgindeurne.nl of www.deurne.nl.

Als je in jouw omgeving mensen kent die ook mantelzorger zijn, vraag hen dan zichzelf ook aan te melden. Als je jezelf niet digitaal kunt aanmelden, zijn er de volgende mogelijkheden voor ondersteuning:

 • Vraag iemand in jouw netwerk of omgeving om hulp
 • Neem contact op met de wijkcoördinator
 • Haal een papieren aanmeldformulier ophalen bij de balie van Zorg in Deurne, de balie van het gemeentehuis of bij een van de wijkcoördinatoren:
  Marieke van Hof, 06 341 64 993 / marieke.vandenhof@levgroep.nl
  Moniek Hoeve, 06 410 54 529 / moniek.hoeve@levgroep.nl
  Margriet Eickes, 06 815 31 602 / margriet.eickes@levgroep.nl
  Ingrid Bloemers,  06 174 31 635 / ingrid.bloemers@levgroep.nl

Het algemene nummer van steunpunt mantelzorg en LEVDeurne: 0493 352500
Telefoonnummer van Zorg in Deurne: 0493 387387

  Lees meer over deze actie in de informatiefolder en meld je tussen 1 september en 31 december 2022 aan!

  Wil je alvast weten waar je de cadeaubon in Deurne kunt besteden? Kijk dan even hier.

  Deze actie loopt van 1 september t/m 31 december 2022.

  Heb je vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met ons Steunpunt Mantelzorg.