Mantelzorg en Werk

Het balanceren van werk en mantelzorgtaken kan een hele uitdaging zijn. Mantelzorgers, die vaak ongezien en ongehoord blijven, spelen een essentiële rol in onze samenleving door onvoorwaardelijke zorg en ondersteuning te bieden aan hun dierbaren.

Maar wat als deze waardevolle rol botst met de eisen van de werkplek? Het worstelen met het vinden van een evenwicht tussen professionele verplichtingen, zorgverantwoordelijkheden en je eigen leven kan geluk in de weg staan.

 LEV Deurne biedt ondersteuning en begeleiding aan zowel werknemers als werkgevers om een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te ontwikkelen en te implementeren. Wij begrijpen dat het cruciaal is om een werkomgeving te creëren die ruimte biedt voor flexibiliteit, begrip en ondersteuning voor werknemers die mantelzorg verlenen.

Informatie voor werknemers en werkgevers

Voor werknemers hebben we een speciale flyer die praktische tips en informatie biedt over het combineren van werk en mantelzorgtaken. Deze flyer bevat waardevolle bronnen en suggesties om de balans te vinden en stress te verminderen.

 Voor werkgevers hebben we een aparte flyer samengesteld die richtlijnen en strategieën biedt om een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te implementeren. We geloven dat een ondersteunende werkomgeving niet alleen de werknemer ten goede komt, maar ook de productiviteit en het welzijn van het hele team bevordert.

Door openheid als werkgever en het gesprek met elkaar aan te gaan geloven we dat dit in het belang is van mantelzorgers, zodat zij hun waardevolle rol kunnen blijven vervullen zonder de last van werkstress en overbelasting. Samen kunnen we een verschil maken.

 Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we u kunnen helpen een mantelzorgvriendelijke werkomgeving te creëren.

Download hier de flyers:

Versterk Zorg en Werk Samen - voor medewerkers

Werkende mantelzorgers voor werkgevers


 

Neem contact op met onze specialisten

Petra Mennes Wijkwerk Zeilberg Deurne LEV

Petra
Mennes

Steunpunt Mantelzorg - Steunpunt Vrijwilligerswerk