Lokaal Mantelzorgnieuws Deurne

Mantelzorgwaardering 2023

Heb je als mantelzorger al bericht ontvangen?

Begin deze maand hebben mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg in Deurne bericht ontvangen over de mantelzorgwaardering. Ben je ouder dan 18 jaar, heb je bericht ontvangen en weet jij van jezelf dat je voldoet aan de voorwaarden voor de mantelzorgwaardering? Dan kun je met de unieke code in het bericht de waardering ophalen. Je hoeft de waardering dus niet aan te vragen.

Ben je mantelzorger maar jonger dan 18 jaar?  Als jij voldoet aan de voorwaarden, dan mag je de waardering digitaal aanvragen. 

De voorwaarden zijn:

  • Je biedt minstens drie maanden en tenminste acht uur per week onbetaalde ondersteu­ning aan een inwoner van Deurne. Als je voor iemand zorgt in een andere gemeente, kun je in die gemeente de waardering aanvragen.
  • Voor jonge mantelzorgers geldt dat zij opgroeien in een thuissituatie waar iemand chro­nische ziek is, een beperking heeft, psychische kwetsbaar is of een verslaving heeft. Als jonge mantelzorger help je bijvoorbeeld fysiek mee in de zorg, heb je extra huishoud­ taken en/of help je met regeltaken. Daarnaast kan het zijn dat je je al op jonge leeftijd zorgen maakt en/of misschien zelf de nodige zorg en aandacht mist.
  • Per mantelzorger kan één waardering worden aangevraagd.

Ben jij wel geregistreerd bij Steunpunt Mantelzorg Deurne, ouder dan 18 jaar maar heb je geen unieke code ontvangen? 

Ben jij mantelzorger maar niet geregistreerd. Kijk dan op Mantelzorgwaardering Deurne | LEV Deurne of je aan de voorwaarden voldoet en vraag de waardering digitaal aan.

Heb je nog vragen mail naar: mantelzorgdeurne@levgroep.nl 
Of neem tijdens kantooruren contact op via telefoon 0493  35 25 00 
 

Verwen moment voor mantelzorgers 18+ 

Rond 10 november ‘dag van de mantelzorg’ worden verschillende verwen momenten aangeboden namelijk: ‘Aan tafel met Mantelzorgers’. 

Als dank nodigt, gemeente Deurne en het Steunpunt Mantelzorg van LEV Deurne, mantelzorgers uit om samen aan tafel te gaan. Per dorp of wijk is er een aanbod. Als mantelzorger ben je vrij één keuze te maken. Voor meer informatie of aanmelden: Aan tafel met mantelzorgers | LEV Deurne

Activiteit voor jonge mantelzorgers 

Op 6 november 2023 wordt een middag vol leuke activiteiten georganiseerd.
Ben jij er ook bij! Laat dit vóór 1 november weten via onderstaande button:

Aanmelden Activiteit Jonge mantelzorgers

flyer dag van de jonge mantelzorger

 

Deurne Klikt 

deurne klikt foto

Marije en Anita startte twee jaar geleden ‘Klikt’ op met steun van de gemeente Deurne, het VSB- fonds en wijkraad de Koolhof. Doel is om mensen die een afstand hebben tot anderen een gezellige middag en bezigheid te bieden. Zonder drempel, zonder moeten. 

 Inmiddels is er een fantastisch clubje mensen waarmee het goed klikt! ‘Dat gunnen we nog meer mensen!’ Geeft Anita aan. Het is gratis, je hoeft niks te kunnen, het is geen fotografiecursus, maar een gezellige bijeenkomst waarbij gemaakte foto’s het gesprek op gang brengen. 

 Het is voor iedereen uit Deurne ! 
Je hebt niets nodig ! 
Je hoeft niets te kunnen ! 
Gewoon gezellig, even eruit ! 

Elke 1e zaterdag van de maand van 10 tot 12 op Basisschool de Bron, Spaarne Deurne. 
Een kijkje nemen, kom gerust langs of kijk op: https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/