Lokaal Mantelzorgnieuws Deurne

Onderzoek naar Jonge Mantelzorgers

Recent onderzoek uitgevoerd door studenten van het Summa College richtte zich op de jonge mantelzorgers in de gemeente Deurne. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat jonge mantelzorgers het liefst deelnemen aan actieve activiteiten die hen helpen om echt weg te zijn van hun thuissituatie. Bovendien verlangen ze naar gelijkgestemden waarbij ze begrip ervaren en de mogelijkheid hebben om nieuwe vrienden te maken. Deze bevindingen benadrukken de behoefte aan ondersteuning en specifiek ontworpen programma's die jonge mantelzorgers in staat stellen om een gezonde balans te vinden tussen hun zorgtaken en hun eigen welzijn.

Uitnodiging: Levend Cluedo voor Jonge Mantelzorgers

Op zoek naar een spannende en interactieve ervaring? Doe dan mee met ons Levend Cluedo-evenement! Speciaal ontworpen voor jonge mantelzorgers, biedt dit spel de perfecte gelegenheid om samen te komen, plezier te hebben en even weg te zijn van de dagelijkse zorgen.

Datum: Woensdag 29 mei
Tijd: 15:30 - 17:30 uur
Locatie: Haageind 27 Deurne

Of je nu een doorgewinterde detective bent of gewoon op zoek bent naar een leuke tijd, iedereen is welkom! Vergeet niet dat de sleutel tot dit mysterie in jouw handen ligt.

Wil je meedoen?
Meld je dan snel aan bij het Jongerenwerk om je plekje te reserveren. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een avontuurlijke middag vol intriges en ontdekkingen.

Voor vragen en aanmeldingen, neem contact op met Tom Pellegrom, E: tom.pellgrom@levgroep.nl, T: 06 89 97 44 87
We kijken ernaar uit om je daar te zien!

Oproep aan mantelzorgers voor Parkinson Lotgenotengroep

Wij zijn op zoek naar mantelzorgers die graag deel willen nemen aan een lotgenotengroep voor Parkinson in de gemeente Deurne. Een veilige plek waar je je verhaal kunt delen, steun kunt vinden en waar je begrip en erkenning krijgt voor jouw rol als mantelzorger.
Daarnaast zijn we op zoek naar (ex-)mantelzorgers of personen met kennis over Parkinson die het leuk vinden om met hulp en ondersteuning een lotgenotengroep op te starten en te begeleiden. Samen kunnen we een waardevolle en ondersteunende gemeenschap creëren voor mantelzorgers van mensen met Parkinson.

Heb je interesse om een lotgenoten groep te begeleiden of wil je deelnemen aan deze nog nieuw te ontwikkelde groep? Neem dan contact met Petra Mennes, LEV Deurne, Steunpunt Mantelzorg
E: petra.mennes@levgroep.nl / T: 06 14 87 12 31 

Laten we samen zorgen voor een netwerk van steun en begrip voor mantelzorgers van mensen met Parkinson.
Gemeente Deurne - Infographic mantelzorgers (genial.ly)
 

Ontspanning en Informatie bij het Mantelzorgcafé tijdens het Kei Gezond Festival op 15 juni!

Wat heb je nodig om je gezond en gelukkig te voelen? Tijdens het Kei Gezond Festival, dat plaatsvindt op zaterdag 15 juni in het centrum van Deurne, draait alles om het bevorderen van jouw welzijn. En speciaal voor jou, als toegewijde mantelzorger, organiseren we een Mantelzorgcafé van 13.30 tot 15.00 uur in het Huis voor de Samenleving. Partners of andere belangstellende zijn ook van harte welkom.

In het Mantelzorgcafé kun je onder het genot van een kop koffie ontspannen en waardevolle informatie ontvangen van verschillende zorgprofessionals. Een mantelzorgmakelaar, onafhankelijke cliëntondersteuner, casemanager dementie, vertegenwoordigers van het zelfhulpnetwerk, wijkcoördinator, maatschappelijk werker en het Steunpunt Mantelzorg staan voor je klaar. Hier kun je al je vragen stellen en waardevolle tips en advies krijgen en staan we open voor jouw verhaal.

Het Kei Gezond Festival is een unieke kans om meer inzicht te krijgen in hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren en lekkerder in je vel kunt komen te zitten. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je stands bezoeken en worden er diverse activiteiten, lezingen en workshops aangeboden waar je gratis aan kunt deelnemen. Het festival biedt voor elk wat wils, met zones gericht op ontmoeting, ontspanning, beweging en gezondheid. 

Zet 15 juni alvast in je agenda en houd de website van Leef! Deurne in de gate voor meer informatie (www.leefdeurne.nl). 
Binnenkort ontvang je via het Steunpunt Mantelzorg Deurne meer informatie over het opgeven voor het Mantelzorgcafé. 

Meer weten over hoe je als mantelzorger goed voor jezelf kunt zorgen en waar je terecht kunt voor ondersteuning? 
Kom dan langs bij het Mantelzorgcafé tijdens het Kei Gezond Festival op 15 juni. 
We kijken ernaar uit om je daar te verwelkomen!

keigezond

 

 

 

 

 

Buddyouder: Steun voor Gezinnen

Misschien herinner je je Steunouder nog wel? Deze geweldige ondersteuningsvorm heeft nu een nieuwe naam gekregen: Buddyouder. Een Buddyouder kan helpend zijn bij gezinnen waar (tijdelijk) veel zorg nodig is. Door samen met de kinderen activiteiten te ondernemen en rust en structuur te bieden, draagt een Buddyouder bij aan het welzijn van het hele gezin. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de ouders, zodat de hulp naadloos aansluit op de behoeften van het gezin. Ouders krijgen daardoor de ruimte om op adem te komen en hun draagkracht te vergroten.

Een buddyouder is een vrijwilliger, ondersteund vanuit LEV Deurne.

Aanmelden kan bij LEV Deurne, T: 0493 – 352500 en binnenkort ook via www.Deurnevoorelkaar.nl

buddyouder

Mijn Huis Past: Voor Een Veilig Thuis

Bent u ouder dan 65 en woont u in de gemeente Deurne? Heeft u weleens nagedacht over hoe uw woning nog veiliger en comfortabeler kan worden? Mijn Huis Past biedt onafhankelijk advies om uw thuis optimaal aan te passen aan uw huidige en toekomstige behoeften. Wij realiseren geen aanpassingen, maar bieden u waardevolle inzichten en praktische tips om uw leefomgeving veiliger te maken. 

mijn huis past

Onze gratis Wooncheck, uitgevoerd door deskundige vrijwilligers, geeft u een persoonlijk adviesrapport met aanbevelingen om uw huis aan te passen. Neem contact op voor uw vrijblijvende Wooncheck en maak van uw huis een plek waar u nog jaren veilig en met plezier kunt wonen. 

www.mijnhuispast.nlwww.facebook.com/mijnhuispast 
 https://www.linkedin.com/showcase/mijnhuispast/

Verslag van de recente cursus ‘Omgaan met Dementie’

De laatste cursus 'Omgaan met Dementie', was een groot succes met een onverwacht hoge opkomst van 21 deelnemers. Gezien de maximale capaciteit van 12 deelnemers, hebben we spontaan besloten om twee groepen te vormen, zodat iedereen de kans kreeg om deel te nemen.
Het was hartverwarmend om te zien hoe mantelzorgers elkaar spontaan bijstonden tijdens de cursus. Een bijzonder moment deed zich voor toen een van de deelnemers aangaf graag even weg te willen voor zichzelf, om een moment van rust te ervaren zonder zorgtaken. Zonder aarzeling bood een andere deelnemer aan: "Dan kom ik je deze week ophalen". Deze eenvoudige daad van medeleven en ondersteuning illustreert de kracht van gemeenschapszin en solidariteit binnen onze cursusgemeenschap.

De volgende cursus start weer in september.

Joost Douwes