Een frisse blik op terminale zorg: Chantal Cox vertelt

Inhoud
Hier stellen we graag onze gewaardeerde collega Chantal Cox aan u voor
Met haar recente rol als coördinator bij de Vrijwillige Terminale Zorg (VTZ) heeft Chantal een frisse blik en enthousiasme voor haar werk. Sinds december 2022 heeft ze al veel bijzondere ervaringen opgedaan. Haar werk raakt haar diep en ze deelt graag haar inzichten en wensen voor de toekomst van VTZ. Lees hieronder om meer te ontdekken over haar waardevolle bijdrage aan de laatste levensfase van velen.

Chantal Cox, 45 jaar oud en sinds 1 december 2022 werkzaam als coördinator van de Vrijwillige Terminale Thuiszorg

"Wat me aantrekt in mijn rol als coördinator is het contact met zowel de cliënt als de mantelzorger(s) als de vrijwilligers. Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen in deze fase van hun leven vreemde mensen binnenlaten in zowel hun huis als het laatste stukje van hun leven. Geen enkel intakegesprek en geen enkele situatie is hetzelfde, dat maakt dit werk zo boeiend. Ik vind het een uitdaging om na een intakegesprek op zoek te gaan naar een vrijwilliger die past bij zowel de cliënt als de mantelzorger(s). Het geeft me veel voldoening wanneer ik later hoor van nabestaande(n) dat er echt een klik was en dat het leek alsof de vrijwilliger al jaren over de vloer kwam.

Onlangs heb ik voor een vrijwilliger een eerste inzet mogen verzorgen bij een mevrouw en hoorde later van haar kinderen dat er geen betere match mogelijk was geweest. De vrijwilliger kijkt terug op een bijzondere eerste inzet en haar kinderen op een aantal mooie laatste weken van hun moeder.

Ik zou graag zien dat de Vrijwillige Terminale Zorg meer naamsbekendheid krijgt en dat zorgprofessionals weten wat de Vrijwillige Terminale Zorg zowel voor hen als voor hun cliënten kan betekenen. Op deze manier kunnen formele en informele zorg hand in hand gaan met hetzelfde doel; een zo comfortabel mogelijke laatste levensfase voor cliënten waarin mantelzorgers ontlast worden."

Bent u geïnteresseerd in de diensten van de Vrijwillige Terminale Zorg of wilt u contact opnemen met Chantal Cox? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0492-598 989 of stuur een e-mail naar vrijwilligethuiszorg@levgroep.nl. We staan klaar om u te helpen.