Teken je MEE?

Inhoud

 

Doel / Inhoud

Om gesprekken beter te laten verlopen, kun je tekeningen inzetten tijdens het voeren van gesprekken. Met tekenen breng je makkelijk de dialoog op gang, je komt tot de kern, je bevordert de interactie waardoor er een betere focus is. De creativiteit wordt bevorderd waardoor de cliënt zelf oplossingen kan bedenken, je maakt complexe inhoud eenvoudig, je brengt structuur aan waardoor de cliënt je beter kan volgen. Ook zorg je ervoor dat je met de cliënt dezelfde kant opgaat. Daarnaast is tekenen ontzettend leuk en geeft dit energie! Het leuke is dat iedereen kan leren tekenen tijdens het werk: je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, het gaat er namelijk om dat je elkaar begrijpt en dat kan met hele eenvoudige tekeningen.

Voorafgaand aan de workshop krijg je een voorbereidende opdracht. Tijdens de workshop ontvang je een werkboek en een set stiften waarmee in de workshop gewerkt wordt.

De trainer heeft kennis van en ervaring met tekenen in uiteenlopende werksituaties en met verschillende doelgroepen. De trainer brengt de kennis en ervaring met enthousiasme over, leert de basisprincipes aan en laat zien hoe je het tekenen kan introduceren. Hierdoor kun je meteen na de workshop tekenen tijdens het werk inzetten. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen voor aanvang van de workshop.

Resultaat

Aan het einde van de workshop

  • weet je waarom tekenen goed werkt
  • kun je tekenen tijdens verschillende fasen van je werk inzetten
  • kun je figuren, emoties en symbolen tekenen
  • heb je een hoofd vol ideeën en een gereedschapskist vol vaardigheden om mee aan de slag te gaan tijdens je werk

Trainer

Externe trainer van MEE Academie

Bedoeld voor
vrijwilligers van LEVgroep
Start
maandag 7 oktober
19.00-21.30 uur

Locatie:
nader te bepalen
Inschrijfformulier

Mijn gegevens